Головна » 2014 » Грудень » 5 » вплив чаю на здоров'я
22:20
вплив чаю на здоров'я

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тонізуючу дію чаю обумовлює наявність у ньому алкалоїдів — кофеїну та теоброміну (вони ж є активними речовинами в кавікакаоколігуарані). Фтор, що міститься у чаї, зміцнює тверді тканини зубів, а глутамінова кислота заспокоюєнервову систему. Чай виводить з організму важкі метали, оздоровлює ниркишлунок і є чудовим стимулюючим засобом при застуді.

За китайськими переказами, що передаються від покоління до покоління, чай має 10 цілющих властивостей[:

  • позбавляє від головних болів і втоми;
  • протвережує і допомагає позбавитися від алкогольної залежності;
  • є поживним продуктом і втамовує голод (особливо — з різними ароматичними і лікувальними добавками);
  • полегшує самопочуття під час спеки;
  • освіжає і бадьорить;
  • заспокоює, знімає стрес, жене геть тривоги, позбавляє нервозності та підвищеної збудливості;
  • сприяє перетравлюванню жирної їжі;
  • виводить з організму отруту, шлаки і токсини;
  • продовжує життя;
  • підвищує інтелект і формує самосвідомість.

Китайська традиція містить деякі обмеження на вживання чаю, щоб уникнути прояву його шкідливих якостей:

  • не пити чай на порожній шлунок;
  • не пити чай дуже гарячим, палючим;
  • не пити холодний чай;
  • не заварювати занадто міцно;
  • не заварювати занадто довго;
  • не пити чай безпосередньо перед їжею;
  • не пити чай безпосередньо після їжі — тільки після невеликої перерви;
  • не запивати чаєм ліки;
  • не пити вчорашній чай.
Переглядів: 490 | Додав: KF | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar